Voor de liefhebber van lekker eten & drinken is er van alles te beleven in Nerja en omstreken. Van een super hippe loungebar op het strand tot authentieke tapasbars in het ‘centro historico’ (het oude centrum, op 3 minuten wandelen van Casas de la Seda).

Nerja kent talloze tapasbarretjes waar je bij elk (officieel alcoholisch) drankje dat je bestelt de vraag krijgt: Tapas? Aanwijzen in een van de vele vitrines of simpelweg de barman laten kiezen, het kan allemaal. Een paar minuten later wordt de tapas geserveerd. Van het huis natuurlijk, want zo gaat dat nog in Nerja. Met name de vele vistapas, vers opgehengeld uit de Middellandse zee, zijn aan te raden.

Volgens goed gebruik worden de tapas trouwens beter naarmate je langer blijft hangen en meer drinkt…En het leuke van Nerja is dat je in de tapasbarren volop wordt geflankeerd door bewoners uit de buurt die ook even een glaasje komen drinken en de tapas komen keuren. En regelmatig knopen ze dan een praatje met je aan over de laatste voetbalnieuwtjes bijvoorbeeld.

Voor de uitgebreidere Spaanse keuken kun je ook prima terecht in Nerja. In het centrum en zeker ook in de straatjes er rondom heen vind je altijd wel iets van je gading. Een leuke tip is nog de beroemde strandtent Ayo aan het Burrianastrand: met je voeten in het zand aan de paella. Onder onze favorieten barretjes en restaurants zijn verder o.a. La Puntilla, Pulgia, Mariposa en de Posada Iberico.

Voor de liefhebber hebben we een leuke tapasroute gemaakt. Ergens anders specifiek zin in, vraag ons gerust om advies!