Málaga
Málaga is een bruisende havenstad met een aantrekkelijk historisch centrum en een rijke geschiedenis. Het Plaza de la Constitucion is een mooi plein in het hart van de stad. Andere bezienswaardigheden zijn de Moorse Alcabaza – een vesting uit de 11e eeuw en een Romeins amfitheater. Lekker winkelen of genieten van de vele restauarants in het centrum en aan het strand kan natuurlijk ook. Het Picasso museum is een aanrader!

Granada
Het Alhambra in Granada moet je gezien hebben. Je kunt op eigen gelegenheid of met een door ons georganiseerde tour. Zorg in ieder geval vooraf voor kaartjes want er wordt maar een beperkt aantal bezoekers per dag toegelaten. Behalve het Alhambra is ook de kathedraal een trekpleister.
Granada ligt op drie heuvels op zo’n twee uur rijden van Nerja. Met de meeste bars per inwoner is er volop te genieten!

Cordoba
Cordoba ligt op zo’n twee uur rijden van Nerja aan de Guadalquivir rivier. De stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Zo’n 2000 jaar geleden was het een provinciale hoofdstad van het Romeinse rijk. In de 10e eeuw was het de westelijke hoofdstad van het islamitische rijk. Er is nog veel Moorse historie terug te vinden. Een hoogtepunt is de moskee genaamd Mezquita (daterend uit 785). Andere hoogtepunten in Cordoba zijn de Joodse wijk met gezellige kleine straatjes en vele bars en winkels, Medina Azahara en Alcazar de los Reyes.

Sevilla
Op ongeveer tweeeneenhalf uur rijden van Nerja ligt de hoofdstad van Andalusie, Sevilla. Dit culturele centrum van Zuid-Spanje heeft een prachtig historisch centrum met veel bezienswaardigheden: arena Plaza de Toros, paleis Alcazar en klokkentoren la Giralda.
Het is een aanrader om in Sevilla een flamcovoorstelling bij te wonen!