Vuelta_Nerja

De Vuelta doet Nerja aan!

31 augustus 2017 wordt een historische dag voor Nerja. De “Vuelta Ciclista a España”, of kortweg De Vuelta doet onze zonnige badplaats dan namelijk aan! In de 12e etappe vertrekt het peloton vanuit Motril om na 161 kilometer langs de Costa del Sol en een klim van de eerste en tweede categorie te finishen Antequera. Dit wordt een dag die je als wielerliefhebber niet mag missen.

De Vuelta (Ciclista a España), in Nederland beter bekend als “De Ronde van Spanje” is een wielerwedstrijd die sinds 1935 bijna jaarlijks wordt gehouden in Spanje. Het is een van de drie Grote Rondes. Vanaf 2011 behoort hij tot de UCI World Tour, nadat hij sinds 2008 in de Historische kalender werd opgenomen. De Ronde van Spanje is net als de Tour de France en de Giro d’Italia een belangrijke ronde in de wielersport. Vanwege hun grote aanzien en hun lengte (drie weken) worden deze drie rondes samen wel De Drie Grote Rondes genoemd.

Waar de Tour de France in het begin van de zomer wordt gehouden, wordt de Ronde van Spanje later in de zomer gehouden. Vroeger werd de Vuelta in april-mei gehouden. De koers heeft door de verplaatsing naar later in het jaar (in 1995) meer prestige gekregen en is daardoor internationaler van karakter geworden, ook omdat renners die in de Ronde van Frankrijk teleurgesteld hebben, in de Vuelta hun seizoen willen goedmaken (Alberto Contador in 2014). Een overwinning in de Vuelta wordt nu even belangrijk geacht als een overwinning in de Giro. De ronde is zevenmaal door een Belg gewonnen en tweemaal door een Nederlander (Jansen en Zoetemelk).

“De Vuelta 2017 wordt opnieuw een ronde voor klimmers. In drie weken krijgen de renners vijftig beklimmingen voor de kiezen. Er wordt begonnen met een ploegentijdrit van 13,8 kilometer in het Franse Nimes. Het is nog maar de derde keer in tachtig jaar dat de Vuelta buiten de landsgrenzen start. Vervolgens koerst het peloton zuidwaarts en gaat het via Andorra en Catalonië naar Valencia , waar in Alcossebre de eerste aankomst bergop wacht.

Via de Spaanse oostkust gaat het richting het zuiden. Hier volgen met etappes naar Calar Alto, Sierra Nevada en La Pandera drie uitdagende aankomsten bergop. Op de tweede rustdag reist het peloton terug naar het noorden, waar in Logroño een 42 kilometer lange individuele tijdrit op het menu staat. Het is het begin van een zware slotweek waarin aankomsten bovenop Alto de los Machucos (met stijgingspercentages tot 28%) en Santo Toribio de Liébana volgen. Op de voorlaatste dag wacht een etappe naar de Angliru. De beruchte beklimming werd voor het laatst in 2013 in het etappeschema opgenomen. De Vuelta wordt traditioneel afgesloten met een criterium in de straten van de Spaanse hoofdstad Madrid.” (bron: Wielerflits)

Onze drie villa’s zijn nu nog beschikbaar, maar dat zal niet lang meer duren als de wielerliefhebbers lucht krijgen van deze historische gebeurtenis die zich op nog geen 5 minuten van de Casas de la Seda zal voltrekken!

Wilt u erbij zijn? Boek dan hier!

parcours_vuelta_2017-1024x790

 

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *