CasasDeLaSeda olijf

We gaan bijna (o)lijf!

Het einde van de verbouwing is in zicht. Inmiddels zijn we druk bezig met de puntjes op de i. We letten daarbij, zoals in de hele nieuwbouw, op de details. Als finishing touch van de heerlijk zonnige tuin met het nieuwe vergrote zwembad, hebben we deze week een 150-jaar-oude olijfboom laten plaatsen!

De olijf is de vrucht van de olijfboom (Olea europaea), een boom van de olijffamilie (Oleaceae). Het geslacht Olea telt ongeveer 20 soorten met een groot verspreidingsgebied, voornamelijk in de Oude Wereld. De olijf zelf wordt gegeten en uit de pit en het vruchtvlees wordt olijfolie gewonnen. De olijf is traditioneel en ook vandaag de dag nog een van de belangrijkste landbouwproducten van onder andere de landen rond de Middellandse Zee en in Andalusië! Volgens het Voedingscentrum behoren olijven tot het fruit en bevat de vrucht veel vitamines.

Loopt het water je ook al in mond? Bekijk dan ook deze video: https://www.youtube.com/watch?v=37KXQaihu54

Wil je de olijfboom van dichtbij bewonderen? Dat kan!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *